26 September 2011
DAM DAM DUM BUNYI PERIUK PART III...
kali kita ke masakan oriental....banyak kepada masakan cina la....
menu rakan-rakan kita pada hari ni ialah
- appetizer - Ladu goreng or lebih dikenali sbg wantan
- main dish - nasi goreng rumpai laut..
- sup - sup ABC
- dessert - poach pear , sup manis (tong shui) , muachi
- air - teh epal
so,seperti biasa mari kita nikmati foto oleh KAMI
persediaan memasak
 |
| ati n mira....tengah buat wantan |
 |
| chef ijat |
 |
| rafhan....semangat!! |
 |
| wanita ayu... |
 |
| ni yang sedang belajar di bilik alat muzik |
sesi pembentangan/makan
 |
| ijat membentangkan menu mereka |
 |
| poach pear...TERBAIK!!! |
 |
| Teh epal....bahan2..epal..lemon dan madu...kata nina minuman sihat sebab tanpa gula |
 |
| sup ABC- bahan2 : kentang,lobak merah,stok ayam,air garam,daun sup |
 |
| muachi...BEST!! - tepung pulut,bijan putih,minyak masak,gula,kacang | |
 |
| juri jemputan ke ni?? |
 |
| hidangan pada hari tu |
 |
| hidangan untuk semua..yang berbungkus tu la nasi goreng rumpai laut... |
tahniah kepada kumpulan 3 banyak memperkenalkan makanan yang jarang dirasa oleh KAMI....
OK setel kelab masakan selama 3 minggu...dengan hanya bayaran rm10 ringgit seorang kami dapat makan semua makanan dari pelbagai budaya dengan kenyangnya....
hidangan semua meletup....
bye-bye...
sweet memory...

No comments:
Post a Comment