Pembaca KAMI

Friday, July 30, 2010

HEPI BESDAY

29 july merupakan hari ulangtahun kelahiran ahong,....jadi KAMI telah menyambutnya dengan kek yg comel...majlis ni jugak utk elyn yg lahir pada 31 july...
KAMI mengharapkan agar kedua2 rakan ini sentiasa hepi belajar bersama yg lain...kamu berdua special dalam kelas ni tau...sebab awak laen dari kami...hehhee...lain dari yg lain...KAMI syg kamu ya...
sdikit ucapan untuk kamu berdua...


"semoga panjang umur dan berjaya dalam apa jua yang dilakukan dalam hidup kamu. Jadi cikgu yg baik ye ahong n elyn"

hepi besday!!
.xsabar nak makan ke yg lain tu?
.kek..makaceh azni,mira n ijad
selamat ulang tahun yg ke 21
elyn...selamat ulang tahun kelahiran yg ke 22
yeahh..bergabung tenaga
besday boy...alalaa..
besday girl...31 julai 1988..dah 22 ye..kakak lyn
coklat utk ahong..from mimi n ilah..

Thursday, July 29, 2010

lagi mengenai deria..bessssss

Hari ini kami menjalankan kelas SDP di tasik blakang IPRM atau nama khasnya KEM PUTRI IPRM…

Tempatnya cantik dan menarik tetapi dipenuhi dengan nyamuk….

Anyway KAMI hepi kelas kat cni…

Aktiviti pertama dimulakan dengan bersiar2 mencari 10 tekstur berbeza untuk deria sentuh…


akimmm...pandang blakang....

sedang mencari pelbagai bahan dari alam....
semangat!!
aik??dating ngan besday boy
cari jangan x cari!!
cantik kan tapak perkhemahan ni
eiiii...sempat lagi posing

selesai mencari barang kami teruskan aktiviti melalui deria dengar...
aktiviti dijalankan mengikut group...
dato' memberikan beberapa ayat kemudian org pertama setiap group pass ayat tu kpd ke-2 n so on...org terakhir perlu tulis semula ayat yang diterima...
game kali ni kumpulan ijad mendapat markah tertinggi......
nak tengok macam mana game ni saksikan video ni...


ahmad nampak accident.....
video

seterusnya ....

kami main plak tutup mata n seorang menjadi pemandu arah...yang lain bertindak sebagai pengganggu kepada peserta yg ditutup mata supaya dia keliru dengan arahan penunjuk arahan...masa pusingan pertama peserta adalah ijad,lydia,ahong n elyn...mereka perlu smpai ke tempat dato' berada...bukan main jauh dato' berlari....

first round
video

kemudian..game yg sama masih diteruskan tetapi bertukar peserta lain...tempat yg dituju jugak berbeza...


ni lak 2nd round..no video ya....

ilah..takott...

masing2 sedang mengikat mata mangsa

hnya mangsa di seberang longkang...dato sedang memberi penerangan...serius debar nak langkah longkang dalam keadaan bertutup mata...nak lari pun takot...

masih mampu tersenyum walaupun debar di hati...

lari...yeaahh..ilah dpat no 4...


las sekali....tukar pemain lain plak.......stail yg sma n tempat akhirnya jugak berbeza...

geng las
video


KAMI sgt hepi dengan kelas SDP walaupun pembelajaran berlangsung diluar kelas tanpa sebarang kecangihan teknologi....
yeaaahhhh



pengalaman menjadi gelap seketika memang amat memeritkan..bayangkan sebelum ni kita bebas melihat tiba2 mata ditutup..walaupun itu hnya la mainan tetapi perasaan debar itu ada kerana kita gelap..walaupun rakan di sebelah memberi arahan kita masih x yakin kerana kita x mampu melihat...cuba bayangkan perasaan org buta...
jadi bersyukurlah kita masih diberikan kenikmatan melihat, mendengar dan sempurna akal dan fizikal.....

rasa sayang hei

ijad n suhaib membentangkan tajuk kognitif utk subjek en nik..so suhaib menunjukkan bakat main gitarnya..KAMI dikehendaki untuk mereka pantun dan menyanyi mengikut lagu rasa sayang hei..
jadi saksikan ye gelagat KAMI......


video

tahniah kepada ijad n suhaib...

Tuesday, July 27, 2010

guru berjiwa kanak-kanak

ni post rest minda..mari kita lihat seorang bakal guru dari kelas KAMI ni.....memang berjiwa kanak-kanak...betul kata makcik dipersekitaran tempat ni..katanya nak jadi guru kena ada jiwa kanak-kanak..memang x dapat dinafikan memang kena ada supaya kita dapat menyelami jiwa kanak pada suatu hari kelak..

jadi mari kita lihatlah jiwa guru yg telah tersemat dalam dirinya....

video

EKSPRESI

wah sudah terlambat men"update" blog..ini kisah pada 20/7 dlm kelas SDP..kelas ni diadakan pada jam 2.30 ptg...waktu ni biasanya ngantuk..tapi alhamdulillah kami mendapat seorang lecture yg hebat mengawal sikap KAMI yg suka tido or x bersemangat pada kelas petang ni...
set induksi dimulakan dengan jalan gajah dari dalam ke luar kelas mengikut muzik yg dipasang...
awal2 lg kami dah gerak n gelak2 jadi hilang lak meng
antuknya...

tajuk pada hari ini adalah EKSPRESI...ekspresi dapat diluahkan melalui pelbagai cara samaada lisan,bukan lisan,body language n others .
.aktiviti bagi menunjukkan ekspresi ni adalah seperti lakonan..
jadi pada hari tersebut ramailah pelakon berbakat dalam kelas ini menunjukkan bakat mereka..pelbagai aksi n gelagat dap
at dilihat...

ni gamabar lydia yg sedang bersedih..

untuk keterangan lanjut mari kita tngok video yang ditayangkan ni...



ni lakonan untuk kebakaran
video
dilakonkan oleh akim,ahong n epol..untuk meluahkan ekspresi takut n kelam kabut pada api..malangnya bangun tido terus je lari x da amik2 brg berharga...

im berlakon
video
ni plak im melakonkan dialong "aku kata jangan,jangan la pergi"


KAMI jugak wat aktiviti regu...atau lebih tepat ngan tajuk ni menggunakan bahasa isyarat untuk menyampaikan maklumat..mari kita saksikan...


regu oleh im....

video

regu by rina
video

regu by akim

video

video ni diupload las2..sebab gempak...sebelum tu maaf ya dalam video ni hanya lakonan semata-mata..jgn ada yg tersalah tafsir plak ye....no skandal here!!!


tia kena ngorat
video
bayangkan klu anda kena begini wahai kaum lelaki..belum sempat cakap panjang dah kena baling ngan marker....ish2 ganas

rina ngorat akim
video
ni plak terbalik..pompuan lak mengorat lelaki....lawaknya punya smangat nak ngorat hampir terjatuh diatas meja...lakonan ni mendapat pujian tau...yea...

so apa pendapat korang bila tengok ni....apa cara anda meluahkan ekspresi anda??
lagi satu berbakatkah KAMI??

Monday, July 19, 2010

tahniah BloK A

Kali ni upload event tntang asrama…

Rasional post ni adalah 75% ataupun lebih tepat 15/20 org ahli KAMI tinggal di blok A…

Selebihnya di Blok D..tapi rasanya klu dak laki ni diberi peluang comfirm nak je duk di blok A..

Kaum wanita KAMI jom kita wat pondok belakang Blok A untuk diorang…

Ok berbalik pada tujuan asal nak menceritakan bahawa blok A telah memenangi blok tercantik bagi program “1 Kolej, 1 muhibah , 1 Malaysia” atau ringkasnya asrama terbuka 2010..pertandingan telah diadakan pada hujung semester lepas iaitu Jun 2010..

Bagi bilik tercantik dimenangi oleh penghuni blok B..dan bilik khas dimenangi blok c..

Sebagai penghuni blok A kemenangan yang x disangka ini memang amat bermakna kerana akhirnya terbalas segala penat lelah menyiapkan blok kami agar menyerlah sepanjang program berlangsung…

So disini ada sedikit gambar selepas kemenangan ….



pemenang pada hari itu bergambar bersama pengarah ,ketua warden dan warden

ni lak gambar budak2 blok A....bersama KB..im


bersama warden blok A..ustazah roslina

Friday, July 16, 2010

ice-cream time...

kelas psv ari khamis smalam masih diteruskan..PKU a.k.a ilah yg baik a.k.a penulis post ni telah membelanja kanak-kanak riang dengan ice-cream wall... ada 3 warna iaitu strawberi,vanila n coklat...makan dengan roti gardenia...fuhh memang sedap..

so tengok la gmbar ye...
malas nak banyak celoteh...rasanya pengunjung lebih suka tengok gmbar pelbagai kerenah kot klu tengok blog ni...

so enjoy it....

ni la icecram 3 rasa tu...
xsabar rina di belakang
nyummy....ilah dah penuhi hasrat witch
yeay
elyn...
wah bersuka ria bersama icecream roti
oh lady ni...
saja tgkap gmbo ni niat nk tunjuk mummy jaja
masih terus menikmati
sedap oooo

bila ice-cream dah abis kami pun teruskan la wat keja2 topeng yg masih x siap2 tu...

so ada la gmbar2 KAMI lg....


topeng yg baru ada bentuk asas...
yaeaahh beruang a.k.a beruk-wang
tmpal cepat..posing jer
yeah..elyn n rina
rajinnye ati tu duk tmpal kat tasya

semangat dia duk mlakar..mangsanya si mimi ni panas wooo

bergambar bersama lecture tersayang...

en yaakob memantau
tasya dengan topengnya
cipol...ntah pa nak buatnye..kata kucing

so karya topeng masih belum siap sepenuhnya..
nantikan lagi ye...

Thursday, July 15, 2010

DERIA

hari ni dalam kelas SDP kami menjalankan aktiviti deria..iaitu deria rasa dan deria bau...
azni n the geng telah menyediakan 20 jenis bahan...bahan-bahannya adalah sos,kicap,ajinomoto,wasabi,asam jawa,nescafe,lada kering, nestum, blackcurunt,glukose,gula,tepung,jelly,air teh,sebuk teh dan byk lagi la....

untuk deria rasa seramai 4 org perasa telah menjadi mangsa mereka ini iaitu tasya,ilah,intan n lydia

bagi deria bau 3 org peserta iaitu im,akim n pika...

so saksikanlah gelagat kami mangsa2 kenaan azni,mira,rina,ati,elyn,rafhan,epol n ahong....



peserta yg bersemangat
awal2 memang semangat nak main..skali kena serbuk cili amik kau


ni lak perseta utk deria bau..pika n pencatatnya intan
ni peserta deria bau yg paling teruk...hahaa..ada masalah deria bau ni...ni im sebagai peserta deria bau..walaupun selsema tetap semangat....


sorila x amik gamabr2 org yg mengenakan insan-insan baik macam peserta-peserta ni..

so nak tengok lebih lanjut mari saksikan video ni ye...

untuk deria rasa
video

ni untuk deria bau

video

bye2..moga terhibur semua
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...