Pembaca KAMI

Thursday, July 29, 2010

lagi mengenai deria..bessssss

Hari ini kami menjalankan kelas SDP di tasik blakang IPRM atau nama khasnya KEM PUTRI IPRM…

Tempatnya cantik dan menarik tetapi dipenuhi dengan nyamuk….

Anyway KAMI hepi kelas kat cni…

Aktiviti pertama dimulakan dengan bersiar2 mencari 10 tekstur berbeza untuk deria sentuh…


akimmm...pandang blakang....

sedang mencari pelbagai bahan dari alam....
semangat!!
aik??dating ngan besday boy
cari jangan x cari!!
cantik kan tapak perkhemahan ni
eiiii...sempat lagi posing

selesai mencari barang kami teruskan aktiviti melalui deria dengar...
aktiviti dijalankan mengikut group...
dato' memberikan beberapa ayat kemudian org pertama setiap group pass ayat tu kpd ke-2 n so on...org terakhir perlu tulis semula ayat yang diterima...
game kali ni kumpulan ijad mendapat markah tertinggi......
nak tengok macam mana game ni saksikan video ni...


ahmad nampak accident.....
video

seterusnya ....

kami main plak tutup mata n seorang menjadi pemandu arah...yang lain bertindak sebagai pengganggu kepada peserta yg ditutup mata supaya dia keliru dengan arahan penunjuk arahan...masa pusingan pertama peserta adalah ijad,lydia,ahong n elyn...mereka perlu smpai ke tempat dato' berada...bukan main jauh dato' berlari....

first round
video

kemudian..game yg sama masih diteruskan tetapi bertukar peserta lain...tempat yg dituju jugak berbeza...


ni lak 2nd round..no video ya....

ilah..takott...

masing2 sedang mengikat mata mangsa

hnya mangsa di seberang longkang...dato sedang memberi penerangan...serius debar nak langkah longkang dalam keadaan bertutup mata...nak lari pun takot...

masih mampu tersenyum walaupun debar di hati...

lari...yeaahh..ilah dpat no 4...


las sekali....tukar pemain lain plak.......stail yg sma n tempat akhirnya jugak berbeza...

geng las
video


KAMI sgt hepi dengan kelas SDP walaupun pembelajaran berlangsung diluar kelas tanpa sebarang kecangihan teknologi....
yeaaahhhh



pengalaman menjadi gelap seketika memang amat memeritkan..bayangkan sebelum ni kita bebas melihat tiba2 mata ditutup..walaupun itu hnya la mainan tetapi perasaan debar itu ada kerana kita gelap..walaupun rakan di sebelah memberi arahan kita masih x yakin kerana kita x mampu melihat...cuba bayangkan perasaan org buta...
jadi bersyukurlah kita masih diberikan kenikmatan melihat, mendengar dan sempurna akal dan fizikal.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...